Клієнти будуть оплачувати поїздку на таксі за допомогою фінансового сервісу Київстар «Смарт-Гроші». Це мобільний гаманець, який дозволяє оперативно здійснювати платежі і грошові перекази.

Для оплати замовлення можна скористатися одним із варіантів:

  1. Вказати форму оплати «Смарт-Гроші» від Київстар.
  2. Завантажити додаток Таксі 838 із App Store чи Google Play та обрати відповідну форму оплати.

Керівник департаменту мобільних фінансових сервісів Київстар Сергій Коптік стверджує, що за останні кілька місяців послугами служби таксі 838 скористались понад 150 тис. абонентів Київстар. Однак банківською карткою оплатили поїздки всього 17% пасажирів.

Читайте також: У Київстарі розповіли, скільки заробляють на одному абоненті

На його думку, українці насторожено ставляться до прив’язування даних карти до мобільних додатків. Сервіс «Смарт-Гроші» дозволяє абоненту забути про введення даних банківської картки онлайн.

«Потенційно сервісом може скористатись понад 150 тис. наших абонентів. Послуга проста та безпечна і не вимагає від пасажира введення особистих даних. Достатньо лише мати потрібну суму грошей на своєму мобільному рахунку», — говорить Сергій Коптік.

На платформі «Смарт-Гроші» розміщено 2 500 сервісів, завдяки яким клієнти здійснили понад 10 млн. транзакцій. Найпопулярніші сервіси: оплата телекомунікаційних послуг та проїзду в громадському транспорті, оплата національних лотерей та товарів і послуг в інтернеті.

Послуга доступна всім абонентам мобільного оператора Київстар в 15 містах України, де працює служба таксі: Вінниця, Дніпро, Дрогобич, Запоріжжя, Київ, Луцьк, Львів, Маріуполь, Одеса, Полтава, Стрий, Суми, Трускавець, Ужгород, Харків.

Читайте також: Наздогнати і перегнати Кенію. Чи вдасться мобільним операторам замінити банки

Як писав «Мінфін», з 1 жовтня мобільний оператор Київстар перевів в архів низку пополярних тарифів серед клієнтів. Замість них з'явилися 4 нові тарифи.