Що обіцяють у міністерстві

«Ми зробимо все можливе, щоб політ у літаку став для українців таким самим звичайним явищем в житті, як поїздка на автобусі або залізниці», — заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час зустрічі 15-мільйонного пасажира в аеропорту Бориспіль.

За його словами, за 5 років кількість громадян України, які користуються авіаційним транспортом, має збільшитися втричі.

З якою кредиткою краще їхати за кордон. Рейтинг карток

У міністерстві знову нагадали про намір провести оптимізацію оподаткування для українських авіаперевізників, що має в результаті знизити вартість перельотів між містами України.

Довідка

  • Згідно з даними Державіаслужби, аеропорти України за 11 місяців 2019 року обслужили 22 млн 576 тис. пасажирів, що на 18,7% більше за аналогічний період минулого року.
  • Зараз найбільшими іноземними лоукостами на українському ринку є Wizz Air і Ryanair. Перший представлений в аеропортах Жуляни, Львів, Одеса, Харків, у 2020 році планує зайти в Запоріжжі. Ryanair літає з Борисполя, Львова, Одеси, Херсона та Харкова.
  • Серед українських авіакомпаній лоукостом себе позиціонує SkyUp. Авіакомпанія перевезла 1,5 млн пасажирів за 11 місяців 2019 року.