Як планують підвищувати тариф

Комісія підвищила тарифи для 44 регіональних газорозподільних компаній. Підвищення тарифів на послуги з розподілу газу запланували в два етапи - з 1 січня і з 1 липня 2020 року.

З 1 січня тариф буде складати від 0,28 до 1,99 гривень за кубометр на місяць, з 1 липня - від 0,28 до 2,73 гривень за кубометр на місяць залежно від регіону.

Як повідомили в департаменті з регулювання відносин у нафтогазовій сфері, на першому етапі підвищення ціни на розподіл газу в середньому по країні складе 30%.

Чому необхідно підвищувати тариф

Раніше Сергій Макогон, голова ТОВ «Оператор газотранспортної системи України», яке з 1 січня 2020 року буде повноцінно виконувати функції нового оператора ГТС, заявив, що однією з ключових проблем першого кварталу 2020 року є питання відбору газу компаніями ТКЕ і облгазами.

За його словами, для вирішення цієї проблеми НКРЭКУ повинна підвищити операторам ГРМ тариф на розподіл газу до рівня, що покриває витрати компаній.

Читайте також: Суми в платіжках за тепло повинні знизитися до 30% — Гончарук

Раніше повідомлялося

  • Фіксована ціна на газ для населення до кінця опалювального сезону складе 6600 гривень за тис. кубічних метрів з ПДВ без транспортування.
  • У грудні ціна на газ для населення становить 5878 гривень за тисячу куб. метрів, а для промисловості - 7755 гривень.
  • Нафтогаз продовжив до 30 грудня 2019 термін, до якого споживачі можуть відмовитися від гарантованої квартальної ціни на газ.
  • У НАК нагадують, що з 1 січня 2020 року для споживачів, які мають право на придбання газу на пільгових умовах (ПСО), будуть діяти два цінові пропозиції на газ: квартальна та місячна ціна.

Читайте також: У Міненерго пояснили, чим вигідна гарантована ціна на газ для споживачів