За рахунок чого знизять ціну

«Ми на рівні уряду сьогодні прийняли постанову, яка фактично дозволяє на місцях врахувати ринкову ціну на газ. Тобто, можна відкоригувати те, що люди отримують у своїх платіжках на різницю ринкової ціни і тієї ціни, яка закладена поки в тарифі. Фактично можна відреагувати, працюючи на ринковій логіці», — повідомив глава уряду.

Гончарук звернувся до місцевої влади, щоб вона доручила зробити перерахунок, а українці отримали в платіжках за тепло на 30% менші суми.

Читайте також: Зеленський анонсував зниження тарифів на тепло на 50% (відео)

За словами прем'єра, сьогодні теплогенеруючі підприємства у своїх тарифах враховують торішню ціну на газ в розмірі 7482 гривні за тисячу кубометрів, тоді як ринкова ціна блакитного палива зараз набагато нижча. Тобто, фактично, тариф розрахований на основі торішніх цін.

Раніше повідомлялося

  • 16 листопада уряд скасував штучно встановлене попереднім складом Кабміну обмеження на максимальний розмір тарифу на опалення. Як пояснили в Кабміні, це рішення суперечить домовленостям України з МВФ.
  • Нафтогаз продовжив до 30 грудня 2019 року термін, до якого споживачі можуть відмовитися від гарантованої квартальної ціни на газ.
  • В НАК нагадують, що з 1 січня 2020 року для споживачів, які мають право на придбання газу за пільговими умовами (ПСО), будуть діяти дві цінові пропозиції на газ від НАК: квартальна і щомісячна.

Читайте також: У Міненерго пояснили, чим вигідна гарантована ціна на газ для споживачів