Чому скорочують мережу

За словами голови наглядової ради, мережа Ощадбанку дуже розгалужена і неоптимальна за кількістю і локаціями.

«З одного боку, мережа – це добре, тому що банк присутній скрізь, а з іншого – фізичну мережу філій потрібно оптимізувати: скорочувати і модернізувати. Ми це робимо вже зараз і продовжимо цю роботу, – сказала Байба Апін.

За її словми, більше 650 офісів вже реконструйовані і працюють за сучасній бізнес-моделі, але ще багато філії — близько 1,8 тис. — працюють за старою моделлю».

Читайте також: У Нацбанку розповіли, що заважає продати Ощадбанк

«Наступнонр року нам потрібно зробити вибір: переформатувати їх під нову бізнес-модель або скоротити. І затягувати цей процес ми не можемо, тому що це негативно впливає на ефективність роботи банку», – заявила вона.

Чи створить це незручності людям

Голова наглядової ради уточнила, що процес закриття відділень не відбувається миттєво.

«Якщо необхідно, то спільно з акціонером і місцевою владою намагаємося знайти рішення, яке забезпечить людям доступ до сервісів. Не існує одного універсального підходу. Кожна ситуація розглядається індивідуально", — каже Апін.

Читайте також: Ощадбанк починає фінансування малого і середнього бізнесу на сході України в межах програми FinancEast

Наприклад, якщо нам вдається перевести на обслуговування до відділення місцеве підприємство, бюджет або успішного підприємця, то відділення залишається», – додала вона.

Оформити депозит в Ощадбанку

Раніше повідомлялося

  • Ощадбанк стане учасником Фонду гарантування вкладів з 1 липня 2020 року. Про це йдеться в законопроекті № 2571 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи».
  • Діюча система гарантій держави за всіма 100% коштів фізосіб буде замінена на гарантії до 200 тисяч грн на одного клієнта.