Що кажуть у МЕРТ

«Думаю, можливо, нам доведеться переглянути макропрогноз щодо курсу в частині його більшого зміцнення», — заявив Милованов.

«Ми отримали дуже хороші новини за підсумками переговорів щодо транзиту газу. Це дає підстави Україні мати більш міцний обмінний курс», — додав заступник міністра економіки Сергій Ніколайчук.

Читайте також: Чи варто купувати зараз долар (відео)

«В урядові прогнози ми закладали деяку девальвацію курсу… Але з урахуванням подій сьогодні і вчора, з урахуванням того, що відбувається на валютному ринку за останні два-три місяці, думаю, у нас є всі підстави сказати, що гривня буде зміцнюватися» — зазначив він.

Читайте також: НБУ перегляне макропрогноз з урахуванням ситуації на валютному ринку

Цифри актуального макропрогнозу

Згідно з жовтневим макроекономічним прогнозом, середньорічний обмінний курс у 2020 році становитиме 27 грн/долар, в 2021-му – 27,2 грн/долар, в 2022-му – 27,5 грн/долар за базовим сценарієм.

За оптимістичним – в 2020 році він очікується на рівні 24,8 грн/долар, 23,9 грн/долар в 2021 році і 24,2 грн/долар в 2022-м.

Читайте також: Гривня стала світовим лідером за темпами зміцнення — Bloomberg

Раніше повідомлялося

  • Нафтогаз і Газпром домовилися укласти контракт на транзит газу по території України на 5 років з можливістю пролонгації ще на 10 років.
  • Він передбачає мінімально 65 млрд кубометрів газу в перший рік і 40 млрд кубометрів в наступні 4 роки.
  • Також російська сторона погодилася виплатити Україні $3 мільярди боргу за рішенням Стокгольмського арбітражу грошима.