Що пообіцяли в МВС

Представники Автоевросили просили розглянути два законопроекти: №2342 про спрощення умов ввезення автомобілів на територію України і №2345 про припинення штрафів за порушення порядку ввезення авто.

Законопроект №2342

Пропонується тимчасово, протягом 180 календарних днів з дня набрання чинності законопроекту як закону: не враховувати в ставках акцизного податку віковий коефіцієнт; призупинити дію норми, яка передбачає застосування коефіцієнтів до ставок акцизного податку для авто, які використовувалися від 5 до 8 років — коефіцієнта 40, а для авто, які використовувалися понад 8 років, — коефіцієнта 50.

Законопроект №2345

Пропонує «тимчасово зупинити застосування штрафних санкцій за порушення при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення та транзиту через територію України на строк 180 днів з дня набрання чинності цього Закону», зазначають автори документа.

Читайте також: Офіційно ДФС: Штрафи для власників «євроблях» вступили в силу

Кабінет міністрів пообіцяв розглянути ці законопроекти на першому ж засіданні у новому році — 14 січня, і передати на погодження до Верховної Ради.

У МВС пообіцяли, що до прийняття нових законів, поліція штрафувати не буде.

Раніше повідомлялося

Верховна Рада ухвалила в цілому проект змін до Митного кодексу, який відкладає до початку 2020 року штрафи до 170 тис. грн за нерозмитнені вчасно «євробляхи», а також транспорт з перевищенням терміну транзиту.