Скільки надійшло до держбюджету

За січень-листопад до зведеного бюджету забезпечено надходження (сальдо) в сумі 662 млрд грн. Це на 92,4 млрд грн, або на 16,2% більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

«Незважаючи на фактори, що стримують зростання надходжень податків, а це, зокрема, низька інфляція, зростання курсу національної валюти, зниження обсягу оподатковуваних операцій з ПДВ, Податковій службі вдається забезпечувати виконання планових показників по надходженнях до бюджету. Більше того, деякі річні показники вже перевиконуються», — сказав глава ДПС Сергій Верланов.

Читайте також: Мінфін заблокує ряд витрат з держбюджету до кінця року

Надходження в місцеві бюджети

У ДПС відзначають, що на 1 грудня виконані річні показники по надходженнях до місцевих бюджетів.

За 11 місяців до місцевих бюджетів надійшло 242,3 млрд грн, що на 38,5 млрд грн, або на 18,9% перевищує показник минулого року.

Читайте також: Податки для ФОПів. ДПС розповіла, скільки доведеться платити в 2020 році

Раніше повідомлялося

  • За даними ДПС, в серпні надходження від податку на додану вартість (ПДВ) до бюджету зросли на 2,9 млрд грн, до 19,8 млрд грн.
  • У вересні глава ДПС Сергій Верланов представив нову стратегію відомства, яка передбачає добровільні податки без «масок-шоу».
  • Рахункова палата України бачить високий ризик невиконання плану доходів держбюджету за підсумками 2019 року. Наголошується, що це спричинить недофінансування запланованих видатків.

Читайте також: Люди в безпеці: Уряд у повному обсязі профінансує всі захищені статті витрат (відео)