«Ми починаємо активну фазу реалізації програми підтримки FinancEast, яка відкриє підприємцям Донбасу доступ до різноманітних фінансових інструментів, в тому числі кредитування. Це, я переконаний, поліпшить фінансове здоров’я їхніх компаній, підвищить їхню спроможність далі зростати, розвиватися, радувати своїх клієнтів якісними продуктам та послугами», — відзначив в.о. директора Фонду Майборода.

Для реалізації програми FinancEast Європейський Союз надав Україні грант в розмірі 9,5 млн євро через Німецький банк розвитку KfW. Гранти будуть надаватись малим та середнім підприємцям у вигляді компенсації до 50% вартості інвестиційних проектів, що передбачають придбання у лізинг або у кредит сільськогосподарської техніки, обладнання і транспортних засобів, монтаж, будівництво чи реконструкцію приміщень, введення в експлуатацію тощо.

Основним партнером програми буде державний Укргазбанк. Вже з 20 грудня підприємці зможуть звертатися до регіональних відділень Укргазбанку та отримувати кошти у лізинг чи кредит.

«Укргазбанк – визнаний лідер по роботі з МСБ-сектором: лише за минулий рік кредитний портфель для клієнтів МСБ збільшився вдвічі і сьогодні він становить 5,3 млрд грн. Укргазбанк успішно співпрацює з НУФ за програмами кредитування ММСП з 2012 року та є найбільш активним партнером за програмами НУФ. За цей час ми видали кредитів для мікро-, малих та середніх підприємств на суму понад 760 млн грн», – зазначив під час підписання угоди Голова Правління Укргазбанку Кирило Шевченко.