За умовами програми FinancEast бізнес-клієнтам, що відповідають її критеріям, надається фінансова підтримка, що становить до 50% від вартості інвестиційного проекту. Вже сьогодні підприємці Донецької та Луганської областей можуть подавати заявки на отримання фінансової підтримки до обласних управлінь Ощадбанку в цих областях.

Європейський Союз надав 9,5 мільйонів євро грантових коштів через німецький банк розвитку KfW для запуску програми FinancEast з українськими банками-партнерами. Вона реалізуються в рамках ініціативи ЄС «EU4Business: прямуємо разом».

«В рамках Програми FinancEast Німецько-Український фонд прагне досягти дві мети: по-перше, підтримки інвестиційної активності малого і середнього бізнесу на Сході України; по-друге, розширення присутності банків та лізингових компаній в регіоні з метою відновлення фінансування інвестиційних проектів МСБ», – зазначив Олег Стринжа, виконавчий директор НУФ.

«Донецька та Луганська області – регіони, яким ми приділяємо особливу увагу. Ощад – єдиний український банк, що надає підтримку людям уздовж лінії розмежування. Наші пересувні мобільні підрозділи на базі КрАЗів та модульні відділення на КПВВ дають можливість обслуговувати громадян у найвіддаленіших куточках, там, де немає інших банків. Програма FinancEast є вкрай важливою з точки зору відновлення економіки Донбасу та підтримки малого та середнього бізнесу. Ми прагнемо допомогти тим підприємцям, які мають натхнення та потенціал для розвитку свого бізнесу», – повідомив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.

Ощадбанк співпрацює з НУФ з 2017 року. Так, малий та середній бізнес може отримати в Ощадбанку кредитну позику за зниженою на 1% річних відсотковою ставкою.