Рада Нацбанку рекомендувала Кабінету міністрів ініціювати законопроект про скасування податку на відсотки з депозитів і збільшення суми відшкодування за вкладами за рахунок ФГВФО. Про це написав глава Ради НБУ Богдан Данилишин у фейсбуці.

Почалося. Банки-«малюки» готуються знижувати депозитні ставки

Максимальна ставка за депозитами в гривні впала на 0,5%. Тепер невеликі банки готові платити вкладникам за річні заощадження не більше 18%. «Мінфін» підготував черговий огляд максимальних депозитних ставок за вкладами в невеликих банках з депозитним портфелем фізосіб від 250 млн грн до 1 млрд грн.

Доходи українців зросли на 60% за останні 2 роки — Чурій

У Нацбанку підрахували, що протягом останніх двох років реальні доходи українців (у валютному еквіваленті) зросли на 60%.

НБУ: «Фінансові піраміди» з ОВДП — це міф

Національний банк України заперечив інформацію про те, що в Україні нібито «будується фінансова піраміда» з облігацій внутрішньої державної позики.

Інфляція 5%. Чи не перестарався НБУ

Новину про досягнення Нацбанком інфляційноїцілі у 5% не всі сприйняли позитивно. Дехто задався питанням — якою ж ціною цього вдалося досягти і наскільки своєчасними виявилися дії фінансового регулятора. Відповідь скептикам надав у колонці НВ директор департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ Володимир Лепушинський.

Мінсоц «відв’яже» прожитковий мінімум від нецільових виплат

Законопроект Мінсоцполітики дозволить поетапно збільшити прожитковий мінімум майже у два рази. Про це повідомила міністр соцполітики Юлія Соколовська.