За яких умов Мінфін залучить кошти

Надпланові державні запозичення Мінфін планує зробити за умови, що буде виконано план державних запозичень загального фонду держбюджету на 2019 рік.

Також Мінфін сподівається на позитивну динаміку для залучення до держбюджету необхідного фінансування за борговими операціями за найнижчою можливою ціною.

Читайте також: Рахункова палата повідомила про ризик невиконання бюджету-2019

Для чого потрібні ці кошти

Як пояснюють в Мінфіні, резервний обсяг бюджетних коштів буде сприяти збереженню стабільної позиції уряду і запобіганню кризи ліквідності й платоспроможності на початку бюджетного року.

Згідно з проектом розпорядження, кошти від позапланового розміщення держоблігацій до настання нового року будуть зараховані на окремий рахунок у Нацбанку та перераховані на єдиний рахунок Держказначейства в перший робочий банківський день 2020 року.

Читайте також: НБУ: «Фінансові піраміди» з ОВДП — це міф

Раніше повідомлялося

  • На останньому аукціоні з розміщення ОВДП, 17 грудня, Мінфін залучив до держбюджету 11,4 млрд грн на розміщенні держоблігацій. Прибутковість ОВДП, номінованих в євро, досягла історичного мінімуму і склала 2,22%.

  • Очікується, що після зниження облікової ставки Національного банку на 2% до 13,5% Мінфін і надалі буде знижувати прибутковість по облігаціях.

Читайте також: В НБУ назвали терміни погашення ОВДП з портфеля іноземців

  • На січень наступного року припадає пік платежів за держборгом України. Інвестгрупа ICU оцінює гривневі виплати у більш ніж 21 млрд грн, з яких понад 16 млрд грн – погашення, а валютні – приблизно в $600 млн, з яких левова частка – погашення.

Інвестуй в ОВДП і отримай додаткову прибутковість від «Мінфіну»