Цього року вітчизняна фінансова система зіштовхнулась із рядом викликів. Гривня несподівано почала зміцнюватися, навколо Приватбанку продовжуються судові суперечки, а інші держбанки не надто наблизились до приватизації.

НБУ стурбований надзвичайно високими темпами споживчого кредитування. Готує обмеження

Споживче кредитування зростає надзвичайно високими темпами близько 30%. Тому Національний банк з 2021 посилить вимоги до капіталу банків з істотною часткою споживчих кредитів. Про це йдеться у новому «Звіті про фінансову стабільність».

Як зміцнення гривні вплинуло на попит на первинному ринку нерухомості

Попит на житло цього року достатньо високий і стійкий. У другому півріччі спостерігаэться невелике скорочення попиту, на що вплинуло зміцнення гривні. Про це йдеться у звіті НБУ про фінансову стабільність.

NFC: Ощад запустив банкомати, в які не треба вставляти картку

Ощадбанк запустив банкомати, у які не треба вставляти карту.

Гончарук: Бензин має подешевшати на 2 гривні

Зниження цін на паливо в Україні на тлі зміцнення курсу гривні відбувається значно повільніше, ніж могло би бути. Причини — дуже низька конкуренція на ринку, а також тіньові заправки. Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Що буде з Приватом у разі перемоги Коломойського. Дії НБУ

Якщо держава програє апеляцію екс-власнику Приватбанку Ігорю Коломойському про законність націоналізації, Нацбанк визнає Приват неплатоспроможним. Про це під час презентації грудневого звіту регулятора про фінансову стабільність повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.