Де буде зберігатися інформація

«Цей „папірець“ — біда нашої держави… Його не повинно бути, адже ця інформація є на чіпі ID-карти. Він повинен зникнути! В минулому році був проект закону № 9218, який взагалі змінював систему реєстрації, ліквідував ці папірці.

Зараз, завдяки тому, що з'явилося Міністерство цифрової трансформації, процес прискорився. Ми підемо далі і взагалі приберемо прописку з ID-карти, навіть на чіпі її не буде, не буде і інформації про дітей, про сімейний стан», — заявив Соколюк.

Читайте також: В Україні запустили тестування е-прав і техпаспорта

За його словами, влада хоче зробити так, щоб жодних папірців не було, і щоб банки не вимагали в громадян довідку про присвоєння податкового номера.

«Ми хочемо зробити електронний сервіс, щоб центральні органи виконавчої влади, і правоохоронні органи, і місцева влада бачили інформацію про місце реєстрації людини», — анонсував зміни Соколюк.

Читайте також: Кабмін проведе перепис населення по SIM-картах

Раніше повідомлялося

  • Міністерство цифрової трансформації планує за 5 років перевести всі 100% адміністративних послуг в онлайн.

  • У кінці вересня міністерство презентувало бренд «держави у смартфоні», яку розробили спільно з креативними агентствами, а також додаток і сайт «Дія», на якому будуть доступні всі цифрові послуги. Зараз розпочалося тестування додатка.

Читайте також: В Україні введуть е-довіреності на додаток до паперових

  • Раніше Михайло Федоров анонсував старт надання держпослуг з використанням системи ідентифікації громадянина Smart-ID у грудні 2019 року або січні 2020 року.

  • Один з пріоритетів міністерства — спростити закриття ФОП і зміну КВЕД.