Як буде працювати абонемент

Крім уже активних сервісів, у додатку Kyiv Smart City «Міський транспорт», «Афіша подій», «Комунальні послуги», стає активним «Сервіси водія». У ньому є розділ «Паркувальні абонементи», в якому можна буде придбати абонемент на паркування.

Контролер з номером авто зможе знайти абонемент в загальному списку і тим самим перевірити, що за паркування сплачено", — повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

Читайте також: Комуналка і запис до лікаря: для киян запустили додаток Kyiv Smart City

Абонемент буде діяти на муніципальних платних парковках Києва протягом одного календарного місяця, але розробники вже працюють над можливістю погодинної оплати.

При покупці можна вибрати місяць і зону дії абонемента. Існує 3 зони дії, кожна з яких визначає частину міста й парковки, де діє абонемент. 

Читайте також: Як поповнити Kyiv Smart Card за допомогою EasyPay

Як додати авто в профіль

Після покупки абонемента треба вибрати автомобіль, для якого призначається абонемент. Для цього треба додати авто в профіль користувача — це можна зробити під час покупки абонемента.

Оплачувати парковку можна прив'язаною в додатку карткою.

Читайте також: Е-квиток у Києві: Де купити і як користуватися

Крім того, після оновлення програми Kyiv Smart City у користувачів з'явилася можливість прив'язати профіль до акаунту в соцмережі або банківського профілю BankID.

Повідомляється, що в майбутньому в додатку з'являться нові сервіси, які будуть доступні тільки верифікованим користувачам.

Читайте також: В Україні запустили тестування е-прав і техпаспорта

Раніше повідомлялося

  • Київрада затвердила програму «Електронна столиця» на 2019-2022 роки з бюджетом по реалізації проекту на суму 732 млн грн.
  • Великі мережі АЗС продовжують знижувати ціни на вимогу АМКУ. За тиждень вартість бензину і ДП на АЗС OKKO і WOG знизилася на 80 копійок за літр.

Читайте також: Бюджет Києва-2020: на що будуть витрачати гроші

Отримай 10% кешбека при покупці поліса автоцивілки