Що пропонує депутат

Депутат пропонує знизити акциз на бензин з поточних 213,5 євро за 1000 літрів до 139,5 євро, а на скраплений газ — підняти в 2,7 рази, з 52 євро до 139,5 євро за 1000 літрів. Таким же акцизом зараз оподатковується дизпаливо.

Повідомляється, що правка Василевської-Смаглюк була відхилена. Однак за процедурою у депутата є можливість внести та обґрунтувати її ще раз при розгляді законопроекту в сесійній залі парламенту.

Читайте також: Автогаз може подорожчати на 5 гривень за літр. Ринок протестує

Раніше повідомлялося

  • Раніше заступник голови правління Укртатнафти, яка ініціювала перегляд акцизів, Руслан Ляпка заявив, що подати довідку про перегляд ставок акцизного податку планують при підготовці до другого читання законопроекту №1210 про зміни в Податковий кодекс.
  • Обидва ці законопроекти — №2317 і №1210 — зараз знаходяться на стадії підготовки до другого читання. Парламент розгляне їх в останній пленарний тиждень — 17-20 грудня.

10% кешбека при оформленні автоцивілки

  • Антимонопольний комітет зобов'язав великі мережі АЗС знизити роздрібні ціни на високооктанові бензини і дизельне паливо. Аргументував це тим, що курс долара США до гривні знизився майже на 12%, а це має значний вплив на ціноутворення, враховуючи імпортозалежність цих ринків.