РГК наполягає на правильності цифр в платіжках

«РГК» розцінює такі дії АМКУ як тиск чиновників на бізнес.

«Рішення АМКУ завдає шкоди всій газової галузі і робить неможливим введення європейських правил функціонування газового ринку, і, отже, буде оскаржено в законному порядку», — йдеться в заяві.

У компанії наголосили, що, згідно із законодавством, з 2016 року різницю в обсягах, яка виникає від приведення газу до стандартних умов, виключили з витрат операторів ГРС. Її включили до складу витрат споживачів. Це підтверджено відповідними державної наукової експертизами.

Читайте також: Нафтогаз знизив ціну на газ для населення на 13%

«Забороняючи приведення газу до стандартних умов, державні органи АМКУ порушують принцип єдності вимірювання і дискримінують споживачів, змушуючи одних платити за інших», — наголосили в компанії.

Раніше повідомлялося

  • Антимонопольний комітет оштрафував 16 облгазів з групи компаній «РГК», власником якої є олігарх Дмитро Фірташ. Сума штрафів становить 278 мільйонів гривень.
  • В АМКУ зазначили, що ці компанії з жовтня 2018 року по серпень 2019 року донараховували обсяги використаного побутовими споживачами природного газу понад обсяги, визначені лічильниками. Тобто зловживали своїм монопольним становищем на ринку.
  • Кабмін прийняв рішення ввести страхову ціну на газ, яка буде діяти навіть у разі, якщо ціни на газ зростуть через зупинку транзиту російського газу.

Читайте також: З 1 січня ціни на газ для населення будуть ринковими — Нафтогаз