«Ми вдячні за високу оцінку ефективності роботи всієї команди Таскомбанку. Проте, це не тільки перемога Банку, це також перемога наших партнерів, завдяки довірі та співпраці з якими ми втілюємо нові рішення у сфері безготівкових платежів і сприяємо розвиткові безготівкової економіки», – зазначив Валерій Даниленко, Заступник Голови Правління Таскомбанку.

Під час Форуму Заступник Голови Правління Таскомбанку Валерій Даниленко розповів про платіжні тренди на 2020 рік. Так, Валерій підкреслив, що частка безготівкових розрахунків з використанням платіжних карток постійно зростає, сьогодні практично половина всього обсягу операцій з використанням платіжних карток — безготівкові, а кожна сьома платіжна картка в Україні – безконтактна.

«Гроші постійно змінюють свою форму, відповідно до вимог часу. Колись людині набридло носити мішки з монетами, і він придумав паперові купюри. Пізніше — банкноти замінила чекова книжка, а їй на зміну прийшли пластикові картки. Спочатку вони бути довгими, по довжині магнітної смуги, а нині більшу частину картки можна сміливо відрізати і викинути: значення має тільки чіп. Сьогодні, завдяки розвитку технологій нам зовсім не потрібно носити з собою банківську картку, адже замість неї можна використовувати смартфон або навіть годинник», — зазначив банкір.

Говорячи про завдання для платіжної екосистеми на 2020 рік, Валерій Даниленко розглянув п'ять тенденцій, що визначать стратегію її розвитку. Серед яких зокрема конкуренція між закритими і відкритими платіжними платформами, формування нових стандартів платежів, новаторський підхід у запровадженні технологічних рішень для клієнтів, розвиток е-документів, боротьба за кадри.