Кошти, які надійшли від європейського інвестора, відкриють додаткові можливості для українських підприємців.

Голова Правління Мегабанку Олексій Яценко:

— Отримані грошові кошти будуть спрямовані на підтримку представників мікро -, малого та середнього бізнесу. Оскільки термін кредиту — три роки, це дає можливість нам забезпечити довгострокові фінансові відносини з нашими клієнтами.

Олексій Яценко додав, що перемовини зі швейцарськими партнерами розпочалися у травні 2019-го у столиці Боснії і Герцеговини Сараєво. А перед підписанням угоди Мегабанк успішно пройшов дью-ділідженс — процедуру детальної незалежної перевірки об'єкту інвестування, яка здійснюється від імені інвесторів.

Нинішня угода з responsAbility Investments AG для Мегабанку вже друга. Перша угода була проведена в листопаді 2012-го. Тоді два фонди приватних інвестицій під керівництвом responsAbility надали банку два трирічних кредити на загальну суму чотири мільйони доларів США.

— Гроші надавалися для підтримки мікрокредитування банку. Ми своєчасно повернули кредит у 2015-му. Цього року ми вирішили поглибити нашу співпрацю. Дякую команді responsAbility Investments AG за виявлену довіру. Нам важливо отримати оцінку сумлінного банку. Працюємо далі, не скидаючи обертів, — прокоментував Олексій Яценко.

Мегабанк продовжує активну роботу щодо залучення фінансування на міжнародних ринках. Так із початку року банк уклав із міжнародними партнерами п’ять угод на загальну суму $ 20 млн в еквіваленті, із них $ 11 млн за програмами підтримки мікро-, малого та середнього бізнесу.