Маркарова про Приватбанк

  • За її словами, прийнята 2016 року стратегія розвитку і функціонування Приватбанку передбачає, що протягом п'яти років після націоналізації банк буде приватизований і знову переданий у приватні руки.

Читайте також: Влада готує закон, який заборонить повертати банк Коломойському

  • «Коли 52% активів банківського сектора перебуває в держвласності – це в принципі нездорова ситуація для ринкової економіки. Планів про злиття з Ощадбанком немає, ми такий варіант не обговорюємо і обговорювати не будемо», – зазначила Маркарова.

Дивіться: Валютні гойдалки і доля Приватбанка (відео)

Коли планують приватизацію

  • В державному Укргазбанку вже залучили Міжнародну фінансову корпорацію для підготовки його до продажу. Що стосується приватизації Приватбанку, до неї приступлять як тільки зможуть.

Раніше повідомлялося

Національний банк повідомив про зміну власника Приватбанку. Зміна відбулася 25 вересня 2019 року. Раніше 100% акцій банку належало державі у особі Міністерства фінансів. Зараз — державі у особі Кабінету міністрів.

Читайте також: Хто отримає Приватбанк

Передісторія

  • 19 грудня 2016 року Приватбанк перейшов у повну власність держави. Міністерство фінансів стало новим власником.
  • Коломойський і підконтрольна йому кіпрська компанія Triantal Investments вимагають визнати недійсним договір купівлі-продажу банку між Міністерством фінансів і колишніми акціонерами Привату в процесі націоналізації.

  • На момент націоналізації Коломойському належало 41,7% від загальної кількості випущених акцій, а Triantal Investments — 16,6%.

  • У квітні, між першим і другим туром виборів президента України, Окружний адмінсуд Києва скасував націоналізацію, визнавши договір «недійсним». НБУ, Мінфін і Приватбанк подали апеляції на це рішення. Паралельно Печерський райсуд Києва розірвав договір особистого поручительства Коломойського за кредитами рефінансування Привату.

  • Коломойський заявляв, що не хоче повертати Приватбанк, але претендує на грошову компенсацію в $2 млрд. Пізніше він зажадав назад акції банку.

Читайте також: Коломойський запевнив, що Приват йому повернуть найближчим часом

  • На форумі YES Коломойський розповів, що у нього є ряд вимог щодо Приватбанку: відкликати звинувачення і покарати «відповідальних за націоналізацію», повернути йому $2 млрд, які він вважає своїми, або мирову угоду, що включає в себе «правову оцінку» націоналізації.

 Оформити депозит в Приватбанку