Перед кінцем тижня першу скрипку при формуванні тренда по курсу продовжать спільно грати як місцеві компанії реального сектора, так і НБУ.

За рахунок різноспрямованості курсових інтересів великих місцевих гравців і з урахуванням скорочення обсягів угод через наближення вихідних — буде робота і у спекулянтів.

Але загальний настрій ринку збережеться на користь зміцнення гривні і ось тут останнє слово буде за регулятором. Практично його ціна викупу надлишків пропозиції долара на торгах — і буде основним сигналом для усіх учасників ринку.

Проти гривні зіграють купівлі валюти «дочками» іноземних компаній під вивід дивідендів, але за інформацією «Мінфіну» вони вже придбали основні обсяги. Тому їх тиск на курс буде тільки зменшуватися, а ось потреба експортерів в гривні для фінансування своїх поточних потреб (вони вже витратили гривню від відшкодувань ПДВ) тільки зросте.Це знову призведе до зростання пропозиції валюти на ринку і буде притискати котирування доллара.

 Оформити депозит з підвищеним доходом

Готівковий ринок залишиться союзником гривні і поступово продовжить знижувати котирування. Нацбанк знову буде викуповувати надлишок долара на міжбанку і цим підтримувати курс.

«Мінфін» очікує на 6 грудня коридор по долару у межах 23,65 — 23,85 гривень при обсягах операцій до $ 180 млн і проведенні до 470 угод.

Спекулянти на початку сесії будуть намагатися «покачати» курс із загальною грою «на пониження», а потім перейдуть у формат роботи «в дві сторони» .

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 23,50-23,70 і продаж 23, 73-24,00 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 23,60-23,70 гривень та продаж 23,74-23,84 гривень.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram