На скільки скоротили фінансування

Загальний обсяг субвенції зменшили на 1,7 млрд грн, значну кількість об'єктів виключили. Наприклад, виключено 50% бюджетів органів місцевого самоврядування, з них більшість — ОТГ.

«У багатьох випадках обсяги субвенції значно зменшені, в окремих випадках до 2-3 тис. грн», — йдеться у висновках Асоціації міст України.

Які ще внесли зміни

Також повідомляється, що назви конкретних населених пунктів замінили районні бюджети. Це розширює можливості РДА на свій розсуд використовувати кошти субвенції, але обмежує сільські, селищні, міські ради в районах на отримання цієї субвенції.

При цьому в одному з документів немає пояснень, за якими критеріями одні проекти залишилися у списку, а інші випали з нього.

Читайте також: Бюджет Києва-2020: на що будуть витрачати гроші

На думку експертів Секретаріату Кабміну, такий вибірковий підхід може нести ряд ризиків і негативних наслідків.

Зокрема, якщо міста уклали договори з будівельними організаціями, почали ремонт або будівництво, то «виникають зобов'язання, не підтверджені ресурсом, і такі роботи не будуть завершені», йдеться в офіційних висновках Секретаріату.

Раніше повідомлялося

  • Влітку уряд затримав містам виплату 7,6 мільярда гривень з фонду регіонального розвитку та 2,5 мільярда гривень субвенції на соціально-економічний розвиток.
  • Офіс президента пояснював, що попросив уряд зупинити фінансування місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток для того, щоб не допустити неефективного використання бюджетних коштів у рамках проектів, що несуть корупційні ризики.