За її словами, цей інструмент передбачений в рамках боротьби з корупцією у будівельній галузі, зокрема реформуванні Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ).

«Ми плануємо в перший тиждень грудня вже зробити реальні кроки, які задекларував уряд Гончарука. Ми плануємо запустити електронний кабінет забудовника, який дозволить в автоматичному режимі людям, які будують об’єкти з незначними наслідками, так званий СС1, будувати об’єкти просто за електронним зверненням до ДАБІ», — сказала Бабак.

Читайте також: В Україні починають тестувати е-кабінет забудовника

Що це значить для забудовників

Забудовники повинні будуть відкрити свій електронний кабінет, завантажити всю необхідну документацію, якої вимагає законодавство, і тоді отримають послугу ДАБІ так само в електронному вигляді.

 Отримати пропозицію від DIM Group - ЖК Новий Автограф

«Тобто у свій електронний кабінет вони отримали інформацію, що їх інформація прийнята, і побачили себе вже в реєстрі як ті, хто подав документи і отримав дозвіл на початок будівництва», — зазначила Бабак.

Раніше повідомлялося

  • У команді президента Зеленського заявляли про розробку онлайн-кабінету для забудовників в рамках ініціативи «Держава в смартфоні». Представити його планували у вересні.

  • Всі дозволи на будівництво можна буде отримати без участі чиновників.

  • З квітня 2019 року в Україні ввели можливість онлайн-реєстрації готовності об'єкта до експлуатації.