Причина поліпшення прогнозу

Поліпшення прогнозу рейтингів Приватбанку обумовлено підвищенням суверенного рейтингу України, стабілізацією банківської системи, а також поліпшенням якості активів і рентабельності Приватбанку.

Читайте також: Fitch підтвердило рейтинг Приватбанку зі стабільним прогнозом

Як відзначили експерти Moody’s, у 2019 році Приватбанк продемонстрував значне поліпшення показників рентабельності, низьку залежність банку від ринкового фінансування та високий рівень ліквідних активів — понад 70% сукупних активів банку.

Також Moody's підтвердив базову оцінку кредитоспроможності Приватбанку сaa1, рейтинги банку за депозитами у національній валюті (Caa1) та іноземній валюті (Caa2).

Читайте також: Приватбанк заробив рекордний для української банківської системи прибуток

Що відомо

  • Раніше у Приватбанку повідомляли, що за перше півріччя 2019 року отримали рекордний за всю свою історію прибуток у 18,3 мільярда гривень.

  • За підсумками першого кварталу 2019 року банк отримав майже 60% прибутків всієї банківської системи — загалом 7,6 мільярда гривень.

Читайте також: 10 мільярдерів. Які українські банки цього року встигли заробити найбільший прибуток

  • Повідомлялося також, що українці забирають депозити з банків. Всього за 2 місяці — липень і серпень — сума заощаджень громадян на банківських рахунках підтанула на 2,9 млрд грн. Левова частка цих коштів витекла з Приватбанку.

 Оформити депозит у Приватбанку