Коломойський про повернення банку

«Міжнародний валютний фонд знає, що Приватбанк буде повернутий (мені) найближчим часом», — цитує його видання.

Читайте також: Переговори з МВФ: Як повернути 155 мільярдів, інвестованих в Приват

Коломойський про оренду парковки НЗФ

  • Коломойському невідомо, чому підконтрольний йому Нікопольський завод феросплавів (НЗФ) викупив на рік оренду паркування перед головним офісом Приватбанку.

Читайте також: Влада готує закон, який заборонить повертати банк Коломойському

  • У той же час, він вважає, що завод справедливо вимагає компенсації від Привату".

«Якщо Приватбанк продовжить так себе вести, я думаю, що працівники заводу можуть і зайти в Приват», — пригрозив Коломойський.

Передісторія

Дивіться: Валютні гойдалки і доля Приватбанка (відео)

  • Коломойський і підконтрольна йому кіпрська компанія Triantal Investments вимагають визнати недійсним договір купівлі-продажу банку між Міністерством фінансів і колишніми акціонерами Привату в процесі націоналізації.

  • На момент націоналізації Коломойському належало 41,7% від загальної кількості випущених акцій, а Triantal Investments — 16,6%.

Читайте також: Хто отримає Приватбанк

  • У квітні, між першим і другим туром виборів президента України, Окружний адмінсуд Києва скасував націоналізацію, визнавши договір «недійсним». НБУ, Мінфін і Приватбанк подали апеляції на це рішення. Паралельно Печерський райсуд Києва розірвав договір особистого поручительства Коломойського за кредитами рефінансування Привату.

  • Коломойський заявляв, що не хоче повертати Приватбанк, але претендує на грошову компенсацію в $2 млрд. Пізніше він зажадав назад акції банку.

  • На форумі YES Коломойський розповів, що у нього є ряд вимог щодо Приватбанку: відкликати звинувачення і покарати «відповідальних за націоналізацію», повернути йому $2 млрд, які він вважає своїми, або мирову угоду, що включає в себе «правову оцінку» націоналізації.

 Обрати кращий банківський вклад