Верланов про зростання зарплат

«Звичайно, фінансову мотивацію ніхто не відміняв. І я вдячний уряду і депутатам за те, що вони підтримали нашу ініціативу і передбачили в бюджеті можливість у наступному році підняти зарплати податківцям. Якщо зараз люди, які працюють в регіонах, отримують у нас в середньому 12700 гривень, то в наступному році середня зарплата складе 16700 гривень. По центральному апарату середня зарплата зараз – 21500 гривень, а з наступного року буде 31500 гривень», — повідомив він.

За його словами, це розмір планової середньої заробітної плати з урахуванням посадового окладу, надбавок і додаткових виплат, виходячи з обсягу видатків на оплату праці, затвердженого законом про державний бюджет на відповідний рік.

«Це, звичайно, ще не той рівень, який би я хотів забезпечити нашим працівникам. Але прибавка суттєва. І тут ще спрацьовує психологічний фактор – люди бачать, що про них піклуються, що є позитивна динаміка, це є хорошим стимулом для того, щоб не просто залишитися, а щоб змінюватися разом із змінами податкової», — розповів Верланов.

Раніше повідомлялося

  • Середня номінальна заробітна плата штатного працівника в Україні у вересні склала 10 687 грн, що на 1,4% більше, ніж у серпні.
  • Реальна зарплата порівняно з серпнем зросла на 0,7%, а по відношенню до вересня 2018-го — на 9,8%.

  • Згідно проектом бюджету на 2020 рік, мінімальна зарплата складе 4723 грн.

Повна версія інтерв'ю