Що прогнозують аналітики

Moody's не очікує рецесії в 2020 році, але вважає, що глобальна економіка залишиться нестабільною в наступному році після рекордно низького глобального зростання в 2019 році.

Як відзначають експерти, наростають ризики рецесії на тлі невизначеності торгової політики і непередбачуваної політичної та геополітичної ситуації.

Читайте також: Прогноз МВФ: світова криза і що буде з доларом в Україні (відео)

Аналітики припускають, що в цілому за 2020 рік світова економіка додасть 3,2% проти прогнозних 3% за підсумками нинішнього року.

Що може сповільнити зростання світового ВВП

Нагадаємо, напередодні аналітики Morgan Stanley заявили, що очікують відновлення темпів зростання глобальної економіки вже в першому кварталі 2020 року.

Основним чинником уповільнення зростання світового ВВП експерти американського інвестбанку вважають торговельне протистояння двох найбільших світових економік — США та Китаю.

Читайте також: Світовий банк поліпшив прогноз зростання ВВП України в 2019 році

Оформити депозит з підвищеною прибутковістю

Раніше повідомлялося

  • Раніше стало відомо, що показник глобального економічного клімату, який  розраховує мюнхенський Інститут економічних досліджень (IFO), впав до мінімальної позначки за 10 років. У IFO очікують істотного уповільнення темпів зростання світової торгівлі, споживчих видатків та інвестиційної активності.
  • До цього МВФ оголосив, що світовий борг досяг рекордної величини і в 2,3 раза перевищив світовий ВВП.
  • Сума державного і приватного світового боргу складає $188 трлн, повідомила директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва на відкритті XX щорічної  конференції імені Жака Полака у Вашингтоні.