Скільки заробили держбанки

Станом на 1 жовтня прибуток державних банків склав 62,5% прибутку всього банківського сектору. При цьому більше половини усього прибутку банків сформував Приватбанк - 27 млрд грн.

Приватбанк

Читайте також: НБУ пропонує не забирати у держбанків прибуток

Ощадбанк 

Укргазбанк

Укрексімбанк

Зростання кредитування

У ІІІ кварталі продовжилася тенденція активного зростання споживчого кредитування, яке через високий попит залишається одним із найдохідніших джерел для банків.

Обсяг кредитів фізичних осіб у банках державного сектору в третьому кварталі збільшився на понад 3 млрд грн, або 6,5% (порівняно з початком року — на 8 млрд грн, або 17%). Це позитивно вплинуло на якість кредитного портфеля.

 Розмістити депозит та отримати додатково до 1,5% річних від «Мінфіну»

Як зростали депозити у корпоративному секторі

Звітний квартал також характеризувався суттєвим зростанням депозитів корпоративного сектору, обсяг яких порівняно з 1 липня 2019 року зріс на понад 15 млрд грн.

Раніше повідомлялося

  • Нацбанк опублікував фінансові результати українських банків станом на 1 жовтня. Загалом цього року банківська система вже заробила більше 48 мільярдів, а за жовтень загальний прибуток фінустанов збільшився на 4 мільярди.

Читати також: Держбанкам можуть дозволити продавати погані кредити (законопроект)

  • Як писав «Мінфін», за результатами стрес-тестування банків, регулятор дійшов висновку, що деякі з них потребують докапіталізації. Близько 85% від суми додаткової потреби банків у капіталі припадає всього на 5 фінустанов. Серед них 2 державних банка, 2 банка з російським капіталом і Укрсоцбанк.

 Розіграш від топ-банків: головний приз — 25 000 грн