«Українцям, які хочуть заробляти гроші, йти на держслужбу не треба. Там повинна превалювати нефінансова мотивація», — зазначив Стародубцев.

Як мінятимуть механізм нарахування

«Ми збираємося зробити нормальну модель зарплат, вирівняти її, зробити більш прозорою і справедливою. Але люди, які хочуть заробити грошей, їм не треба йти на держслужбу, гроші треба заробляти в бізнесі, а в держслужбі можна реалізувати інші речі. Можна навчитися, тому що це найскладніша система, яка є в країні, значно складніше бізнесу. Рівень амбіцій, завдань і цілей тут просто на порядок вище, це величезний виклик і відповідальність», — сказав глава НАДС.

Читайте також: Милованов: найвища середня зарплата — в Маріуполі

Стародубцев підкреслив, що зарплата держслужбовців «дуже непрозора, докручивается надбавками і стимулює не те, що треба».

«У нас є купа всіляких надбавок за вислугу років, за ранг, тобто, ми самі більше платимо не за результат, а за те, що людина довго сидить на держслужбі. Це просто якась дурість. Давайте не будемо платити людям за те, що вони сидять, давайте платити за те, що вони роблять», — заявив він і додав, що необхідно безліч добавок дерегулювати, а нарахування зарплат — спростити.

Читайте також: Зарплата керівників Нацбанку зросла в 1,5 рази

Раніше повідомлялося

  • Середня номінальна заробітна плата штатного працівника в Україні у вересні склала 10 687 грн, що на 1,4% більше, ніж у серпні.

  • Реальна зарплата порівняно з серпнем зросла на 0,7%, а по відношенню до вересня 2018-го — на 9,8%.

  • За даними Держстату Донецька область заборгувала 548,46 мільйона гривень по виплаті зарплат. Це найбільший показник серед регіонів України.

  • Загальна заборгованість по виплаті заробітної плати в Україні у вересні 2019 року зросла на 11,5%, з початку року – на 18,8% і на 1 жовтня склала 3,14 млрд грн.

  • Згідно проектом бюджету на 2020 рік, мінімальна зарплата складе 4723 грн.

Порівняти пропозиції за кредитом до зарплати