Що відомо про інвесторів

Лід-менеджерами стали J. P. Morgan і Morgan Stanley. Загальна книга заявок для нового випуску включала заявки від близько 50 різних інвесторів і досягла максимальної суми $300 млн.

Читайте також: Застава в три мільйони: Голову Укрексімбанку звільнили

Мета розміщення облігацій

За словами члена правління Укрексімбанку Олександра Щура, мета розміщення — не отримати додаткову ліквідність, у цьому поки немає потреби, а замінити існуючий субординований кредит. Цей кредит також був залучений за допомогою випуску єврооблігацій, а його погашення починається в 2020 році.

Раніше повідомлялося

  • Укрексімбанк розпочав розміщення 10-річних єврооблігацій 7 листопада. Випуск є субординованим, тобто буде враховуватися в капіталі держбанку.
  • З початку року українські єврооблігації подорожчали. Ціни на них зросли на 25%, досягнувши рекордного рівня. Ціни на найдовший і найліквідніший папір збільшилися на 5% за жовтень і на 25% з початку року. Це рекорд.
  • За даними НБУ, на 1 липня 2019 року розмір загальних активів Укрексімбанку становив 221 млрд грн. За цим показником банк посідав третє місце серед 76 діючих у країні банків.

Читайте також: В Укрексімі розповіли, як буде працювати банк після затримання керівника

  • Також нагадаємо, що 16 листопада Голову правління державного Укрексімбанку Олександра Гриценка затримали співробітники Служби безпеки України за дорученням Генпрокуратури.

  • Гриценка підозрюють у створенні злочинної організації, присвоєнні майна, зловживанні службовим становищем, відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом.