Що відомо

«Нам відомо про наказ судового пристава, который запрещает GazAsia Capital S. A. здійснювати платежі на користь Газпрому», — йдеться в меморандумі нового випуску єврооблігацій Газпрому.

Ця компанія розмістила 10-річні бонди російського газового монополіста на 65 млрд ієн в грудні 2018 року, відзначає агентство.

Читайте також: Нафтогаз розміщує євробонди на $500 мільйонів

Скільки Газпром винен Нафтогазу

  • На кінець вересня 2019 року борг Газпрому перед НАК «Нафтогаз України» за результатами двох арбітражних проваджень у стокгольмському арбітражі збільшився на 10% або на $257 млн до $2,817 млрд.
  • Раніше суди Люксембургу та Амстердама відхилили апеляцію Газпрому в суперечці з Нафтогазом.

Читайте також: Акції Газпрому подорожчали до максимуму за 11 років

Раніше повідомлялося

  • Нафтогаз домагається арештів активів Газпрому в різних юрисдикціях. Мета компанії — стягнути близько $3 млрд, які Стокгольмський арбітраж зобов'язав Газпром виплатити української компанії.
  • У свою чергу, російський монополіст оскаржує рішення арбітражу в апеляції, а також арешт своїх активів.
  • Раніше Газпром назвав дві умови для продовження транзиту російського газу до Європи через ГТС України після 2019 року. Серед них — відновлення прямих закупівель російського газу, взаємна відмова України і Росії від претензій та припинення судових розглядів.

Читайте також: Путін запропонував знизити ціну на газ і продовжити транзит, але назвав умову

  • Чинний транзитний контракт України з Газпромом був укладений в 2009 році терміном на 10 років. Після його завершення (у січні 2020 року) російський монополіст планує максимально скоротити транзит свого газу через територію України.