На малооб'ємному ринку при зростанні ліквідності в системі (коррахунки банків зросли на ранок 8 листопада до 44,56 млрд гривень) у спекулянтів з'являється шанс покачати курс протягом сесії. Причому, як в бік збільшення котирувань, так і при сприятливому розкладі — і в бік зниження.

Як і в четвер — сьогодні міжбанк буде досить різноспрямованим за курсовим трендом і дуже залежним як від дій великих гравців, так і Нацбанка.

НБУ намагатиметься скористатися ситуацією останніх днів (пропозиція перевищувала попит) і знову вийде на ринок з викупом долара через Matching. Це не дасть котируванням суттєво просісти нижче порога в 24,40 гривень за долар навіть у разі активних розпродажів валюти експортерами.

Готівковий ринок, як і раніше — надає підтримку гривні і знижує курси прийому та продажу долара в обмінниках. На ранок п'ятниці в більшості точок обміну валюти його вже можна було купити по 24,55-24,60 гривень.

На курсовий тренд в цю п'ятницю основний вплив спричинятимуть виходи великих гравців з купівлею / продажем валюти з їх ситуативними завданнями по дню. А Нацбанк буде намагатися викупити максимальний обсяг валюти для поповнення резервів.Саме ціна інтервенцій НБУ і буде вказувати клієнтам та банкам курсовий коридор 8 листопада.

«Мінфін» очікує на сьогодні досить середніх обсягів торгів з періодичним курсовими коливаннями в момент виходу на ринок великих гравців при коридорі по долару у межах 24,40-24,60 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 24,30-24,45 і продаж 24,52-24,70 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 24,40-24,45 гривень та продаж 24,51 -24,60 гривень.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram