Що відомо

У прес-службі НБУ заявили, що поки не отримали детальної інформації про затримання та з'ясовують обставини події. При цьому зазначили, що регулятор має намір провести внутрішню перевірку і буде сприяти слідчим діям.

Також в НБУ зазначили, що жінка, ім'я якої зазначили правоохоронці, не є працівником підрозділу з видачі ліцензій на валютні операції. Вона нібито тимчасово працювала на декретному місці. Затримання відбулося за тиждень до того, як жінка повинна була піти з посади. 

Читайте також: Хабар в НБУ: Регулятор відреагував на затримання свого співробітника

Інша важлива деталь — за інформацією прокуратури міста Києва, працівниця НБУ «сама запропонувала свою допомогу фінансовій установі», — сказано в повідомленні. Збіг це чи ні, в НБУ мають намір дізнатися за підсумками розслідувань: свого і правоохоронців.

Раніше повідомлялося

  • 29 жовтня в поліції Києва заявили про затримання під час отримання хабара в розмірі $40 000 головного спеціаліста Нацбанку. Справа стосується отримання генеральної ліцензії на валютні операції.

  • Вчора, 8 листопада, стало відомо про затримання ще однієї співробітниці Нацбанку — головного юрисконсульта. За даними прокуратури, вона отримала $15 000 хабара, а просила $30 000. Справа стосується все тих же ліцензій для валютообмінників.