Скільки зараз коштує унція

У середу, 6 листопада, тройська унція торгується по $1486,30 і злегка коригується вгору після розпродажу.

Утім, як зазначає аналітик, драматизувати не варто. Поки всі коливання ціни на дорогоцінний метал йдуть рівно всередині проторгованого діапазону $1465-1526.

Читайте також: Скасування лімітів: чи стануть українці більше інвестувати в золото

Його межі виглядають досить міцними для того, щоб стримати зміни біржових настроїв, пов'язані зі зменшенням або зростанням інтересу до ризику.

Високоприбуткові інвестиції з заставними гарантіями від Cronvest

Що грає проти золота

Зараз проти золота грає єдиний драйвер: очікування того, що перша фаза угоди по торгових умовах між США і Китаєм буде ось-ось підписана.

Саміт АТЕС, де спочатку передбачалося це зробити, скасований, але обидві сторони вже заявили, що нічого страшного не сталося, і варіанти знайдуться. У Вашингтоні думають про зняття низки жорстких імпортних мит із товарів китайського походження, в Пекіні обурюються коментарями Дональда Трампа. Час іде, дата не призначена, гроші за мита сплачуються, споживач сумно зітхає, але продовжує витрачати більше, ніж міг би без цих митних ускладнень.

Читайте також: Центробанк Китаю знизив процентну ставку вперше за три роки

Якщо найближчим часом початкові документи щодо торговельної угоди справді будуть підписані, ринок сприйме це як сигнал до зупинки світової війни, і попит на безпечні активи, яким золото для інвесторів і є, відчутно знизиться. Для тройської унції це може бути область $1450, якщо підтримка на рівні $1465 піддасться.

Читайте також: Золото 2019: скільки заробили інвестори

Якщо ж історія буде тривати і далі, золото зможе повернутися в коридор $1487-1513 без додаткових зусиль і там закріпитися. Будь-який «відкат» в угоді підкине золото до $1520 і вище.

Історія не завершена, золото ще може «вистрілити» тут, хоча очевидно, що угода потрібна і Штатам, і Піднебесній, підсумовує аналітик.