Це просто маніпуляції

«Це не відповідає дійсності. У нас абсолютно нормальний робочий процес з колегами з Міжнародного валютного фонду», — сказав Гончарук.

За його словами, кредитор справді хоче бути впевнений у тому, що Україна як держава буде робити все можливе, щоб стягнути кошти, виведені зі збанкрутілих банків.

Читайте також: Переговори з МВФ: Як повернути 155 мільярдів, інвестованих в Приват

«Чутки про те, що програма заморожена, а МВФ відмовився – це просто маніпуляції, яким не слід вірити. Переговори, робота триває, ми щодня на телефоні з нашими колегами», — додав прем'єр.

Раніше повідомлялося

Раніше The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела повідомив, що МВФ відклав фінансову допомогу Україні. Нібито у Фонді стурбовані тим, що президент Володимир Зеленський не відшкодує мільярди доларів імовірно розграбованим банкам.

Нагадаємо, місія МВФ працювала в Україні з 11 по 26 вересня, проте поїхала без конкретики, побіцявши лише продовжити переговори. Заступник голови НБУ Катерина Рожкова стверджує, що МВФ заморозив переговори з Україною через відсутність судових рішень по Приватбанку.

Читайте також: Голова НБУ повідомив попередні умови МВФ

Під час переговорів у Вашингтоні українська делегація домовилася з представниками МВФ про новий візит в Україну. Як повідомлялося, він повинен відбутися в першій половині листопада. Прем'єр розраховує, що до кінця цього року україна підпише нову програму співпраці з МВФ.

Очікування від нової програми

  • За прогнозами НБУ, угода про нову програму розширеного фінансування МВФ на термін 3-4 роки об'ємом від $5 до 10 млрд може бути досягнута до кінця цього року, що дозволить до січня отримати перший транш по ній у розмірі близько $2 млрд.

  • Поточна програма співпраці між Україною та МВФ у межах механізму stand-by була затверджена 19 грудня 2018 року. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR 2,8 млрд, або близько $3,9 млрд.