Чому зростання тарифу неминуче

"У нас зарплати не будуть європейськими, якщо ми не побудуємо ринок, якщо не переможемо перехресне субсидування, і можна довести це на простому прикладі.

Це самообман, що ми платимо найнижчий тариф на електроенергію. Ми його платимо в ціні товару: ми платимо низький тариф, за нас його сплачує хлібозавод, закладає ціну на хліб, ми купуємо хліб за завищеною ціною, а хлібозавод ще і втрачає конкурентоспроможність — і це ланцюгова реакція", — сказав Тарасюк.

 Діючі тарифи для населення

Голова НКРЕКП вважає існування різного тарифу на електроенергію для населення та бізнесу «раковою пухлиною для української економіки».

Читайте також: Тарифи на тепло і воду в Києві пообіцяли не підвищувати

«Іншого шляху, ніж вирівняти ціни для населення та для промисловості у довгостроковій і навіть у середньостроковій перспективі не існує», — вважає Тарасюк.

Раніше повідомлялося

  • Оновлений склад НКРЕКП обрав Валерія Тарасюка головою комісії. Тарасюк вже був членом регулятора в 2014-2016 роках, проте звільнився за власним бажанням.
  • До цього посаду голови НКРЕКП займала Оксана Кривенко.
  • У кінці вересня НКРЕКП знизила на 33,3%, або на 0,97 гривень/МВт-год - до 1,94 гривень/МВт-год тариф на купівлю-продаж електроенергії на ринку «на добу вперед» і на «внутрішньодобовому ринку».