Чого чекати від бюджету-2020

«Вчора уряд ухвалив проект бюджету-2020 до другого читання… Вперше без підвищення податків і зі скороченням дефіциту, щоб зменшувати борги, які всі повинні віддавати», — написав Гончарук.

Також, коментуючи проект бюджету, прем'єр наголосив, що держава повинна не заважати, а навпаки, створювати чесні і конкурентні умови для розвитку тих, хто цього хоче і надавати підтримку тим, хто справді цього потребує.

Читайте також: У Мінфіні розповіли, скільки заклали в бюджет-2020 на соцпідтримку

«Найвища цінність держави — соціальний капітал, люди з усіма їхніми досягненнями. Саме тому ми заклали в бюджет наступного року розвиток стратегічно важливих напрямів для людей. Один з них — медицина. Зокрема, йдеться про систему екстреної медичної допомоги», — додав Гончарук.

Читайте також: Бюджет-2020: що Кабмін пропонує Раді

«Ми будемо більше заробляти усередині країни — за рахунок приватизації, внутрішніх і зовнішніх інвестицій, лібералізації ринків», — написав він.

Прем'єр додав, що у проекті багато інноваційних речей, в яких закладена капіталізація зростання, за рахунок чого будуть кошти, щоб підвищувати соціальні стандарти.

Коли представлять бюджет

Гончарук анонсував, що 5 листопада в 11:00 уряд всім складом представить проект держбюджету-2020 онлайн.

Раніше повідомлялося

  • 15 вересня Кабмін представив проект бюджету і направив його на розгляд у Раду.
  • Доходи держбюджету на 2020 рік (з трансфертами) передбачені в сумі 1 079,5 млрд грн, у тому числі загального фонду — 962,7 млрд грн. Основні показники держбюджету-2020 можна переглянути за посиланням.