У гривні знову є шанс зміцнити свої позиції щодо долара, а основними драйверами поведінки учасників торгів будуть:

1) Завершення місяця у клієнтів та банків. Звітна дата максимально активізує компанії щодо закриття своїх угод і валютних зобов'язань.
У першій половині дня пройде основна частина операцій бізнесу і поспіх всіх клієнтів призведе до ситуативних перекосів попиту та пропозиції на міжбанку, що відіб'ється періодичною зміною тренду по курсу протягом сесії.
У другій половині активізуються банки, яким теж треба завершувати свої операції по валютній позиції та виконанню нормативів Нацбанку на звітну дату;

 Доступ на ринки forex, золота, криптовалют. +$25 на рахунок

2) Поведінка готівкового ринку і стан ліквідності в системі. Коррахунки банків на ранок 31 жовтня зросли на 750 млн гривень — до 50,1 млрд. Цієї суми цілком достатньо як для виконання нормативів НБУ щодо резервування коштів на коррахунках банків, так і для досить активної роботи спекулянтів. Але з огляду на фактор завершення місяця — спекулянти швидше за все обмежаться роботою в форматі «в дві сторони», без особливих спроб по розгойдуванню курса.

На готівковому ринку — ситуація залишається позитивною для гривні. Котирування купівлі та продажу поступово знижуються і ажіотажу не спостерігається. Це психологічно працює на користь гривні на всіх сегментах валютного ринку.

«Мінфін» очікує на сьогодні помірне просідання котирувань по долару в межах коридору 24,75-25,00 гривень за рахунок фактора закінчення місяця.

НБУ продовжить практику викупу долара на міжбанку через Matching в межах чергових $ 30 млн. Це утримає котирування американської валюти від більш серйозного просідання навіть при надлишку пропозиції долара на торгах.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 24,60-24,85 і продаж 24,86-25,10 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 24,72-24,85 гривень та продаж 24,86-24,95 гривень.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram