Ощадбанк упевнено зберігає лідерство на ринку строкових депозитів фізичних осіб. Загальний обсяг таких вкладів перевищив 74 млрд грн, а приріст з початку року, що становить 8,5 млрд грн (без курсової переоцінки), є найкращим результатом серед банків України і беззаперечним свідченням довіри вкладників.

За 9 місяців 2019 року портфель роздрібних кредитів Ощадбанку зріс на 1,9 млрд грн та становить 7,3 млрд грн. Основні драйвери зростання портфеля – автокредити, іпотечні кредити та кеш-кредити. З початку року банк видав понад 2,5 тис. кредитів на придбання авто на суму 1,3 млрд грн, що майже в 1,5 разу більше за кількістю, ніж за весь 2018 рік. У поточному році укладено 835 іпотечних угод на суму понад 416 млнгрн.

Ощадбанк упевнено утримує ІІ місце серед банків України за кількістю емітованих і активних платіжних карток, а також має стабільне ІІ місце на ринку еквайрингу України. За поточні 9 місяців Ощадбанк збільшив кількість активних карток на 637 тис. одиниць. До системи дистанційного обслуговування «Ощад 24/7» підключились майже 3,9 млн користувачів.

Банк займає ІІ місце на ринку залучення коштів юридичних осіб (61,4 млрд грн екв.) та ІІ місце на ринку кредитування юридичних осіб – чистий портфель становить 57,8 млрд грн екв. З початку року приріст коштів юридичних осіб (суб’єктів господарювання, бюджетних та позабюджетних фондів) становить 4,8 млрд грн.

Ощадбанк активно підтримує сегмент мікро-, малого та середнього бізнесу. Протягом 9 місяців поточного року клієнтами банку стало ще 20 тис. представників малого та середнього бізнесу. Загалом банк обслуговує 174,4 тис. клієнтів сегмента ММСБ. Кредитний портфель клієнтів ММСБ збільшився на 1,5 млрдгрн (+43%) і становить 5,1 млрд грн, при цьому за приростом кредитного портфеля ММСБ Ощадбанк займає ІІ місце серед українських банків. Зокрема, мікроклієнтам видано понад 1 600 кредитів на суму 500 млн грн.

Банк продовжує співпрацю в цьому напрямі з міжнародними організаціями (ЄІБ, ЄІФ, НУФ, WNISEF), бере участь у державних програмах фінансування (в рамках підтримки клієнтів АПК, ОСББ, фінансування муніципалітетів тощо), в партнерських програмах придбання сільгосптехніки та обладнання. В рамках партнерських програм з початку 2019 року було надано кредитів на суму 281 млн грн, що на 60% більше ніж за весь попередній рік. Особливу увагу Ощадбанк приділяє фінансуванню підприємств АПК – лише за поточний рік агробізнесу ММСБ надано кредитів на 1,5 млрд грн.

У червні 2019 року Ощадбанк здійснив перші розрахунки за електроенергію в новому сегменті ринку «ринок на день наперед». На сьогодні банк забезпечує обслуговування рахунків у режимі 24/7 майже для 600 учасників ринку електричної енергії.

У рамках програм фінансування муніципалітетів за 9 місяців 2019 року було профінансовано бюджети розвитку двох міст обласного значення на суму понад 1,5 млрд грн.

За підсумками 9 місяців 2019 року операційний дохід Ощадбанку збільшився на 25% і становить 7,2 млрд грн. Чистий комісійний дохід банку порівняно з відповідним періодом минулого року зріс на 18,6% і становить 3 млрд грн.

Ощадбанк забезпечив прибуткову діяльність. Прибуток становить 189 млн грн.

У вересні 2019 року міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг Ощадбанку (Long-Term Foreign and Local Currency Issuer Default Ratings – довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній і національній валюті) з «В-» до «В». Прогноз – «позитивний».