Ініціаторами законопроекту виступили голова фінкомітету Данило Гетманцев, депутат Олександр Дубінський, Олексій Леонов, Дарина Володіна.

Що пропонує новий законопроект

  • Згідно з проектом закону, нові ліміти для 1, 2 і 3 групи будуть підвищені до 1 мільйона, 5000000 і 10000000 гривень відповідно.

  • Крім того, пропонується 0% податку для підприємців 1 групи, які надають побутові послуги.

Читайте також: ФОП-контроль: як нові закони змінять життя малого бізнесу

Що дасть законопроект бізнесу

  • Більше підприємців зможуть скористатися «спрощенкою».

  • Українцям, які тільки думають стати підприємцями 1 групи, зробити це буде легше. А держава буде давати час «стати на ноги» маленьким.

  • ФОПи, які частково або повністю працювали «в тіні», зможуть нарешті працювати відкрито.

  • У поєднанні з РРО ми підтримаємо добропорядних підприємців і виведемо з гри тих, хто лише прикривається «спрощенкою» для махінацій та ухилення від податків.

«Наше завдання - сприяти і розвивати спрощену систему. А також вивести ФОПів з тіні. Це нова філософія розвитку підприємництва: всі, хто працюють чесно, повинні отримати кращі умови для цього», - написала Пидласа.

Читайте також: Зеленський хоче ввести мораторій на перевірки ФОПів

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що фінансовий комітет Ради буде погоджувати всі свої ініціативи з Кабінетом міністрів.

Кабмін на виконання указу президента Зеленського повинен підготувати законопроект про введення дворічного мораторію на перевірки ФОПів.