Результат може бути непередбачуваним

«Треба розуміти, що по Приватбанку величезний обсяг матеріалів. Це все треба аналізувати. Плюс це складна сама по собі справа. До неї можуть бути залучені не лише колишні бенефіціари, а й колишні високопоставлені чиновники. Тому результат може бути насправді цікавим і непередбачуваним», — сказав Рябошапка.

Читайте також: Рябошапка: По справі Приватбанку будемо співпрацювати зі США

ГПУ і НАБУ об'єднають свої справи по Привату

Рябошапка також повідомив, що зараз існує дві справи по Приватбанку: одна в ГПУ, а друга — в НАБУ. Їх почали об'єднувати.

«І там, і там зібрані великі масиви матеріалів, тому що було проведено дуже багато слідчих дій, і є сенс зараз об'єднати ці два провадження в одне… і далі рухатися вже швидше», — пояснив генпрокурор.

Оформити картку «Універсальна Gold» Приватбанку

Раніше повідомлялося

  • На початку жовтня НБУ направив новому генпрокурору листа, в якому поінформував про справу виведення з Приватбанку коштів екс-власниками напередодні націоналізації і попросив зайнятися розслідуванням справи.
  • Колишній генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що ГПУ не видавала підозр у справі Привату, тому що юридично у держави немає збитків від кредитів, наданих пов'язаним компаніям колишніх власників.
  • За словами Луценка, Коломойський-Боголюбов можуть повертати виведені гроші (близько $5,5 млрд) протягом десяти років.
  • Також раніше в НБУ заявили, що будуть подавати апеляцію у випадку, якщо українські суди стануть на бік колишніх власників Приватбанку по справах про націоналізацію банку.

Читайте також: Маркарова про компенсації Коломойському: Немає такої статті в бюджеті