Які зміни відбулися

  • Державний центр зайнятості констатує позитивні тенденції на ринку праці. Кількість зайнятого населення у віці 15-70 років у І півріччі 2019 року, у порівнянні з І півріччям 2018 року, зросла на 202 тис. осіб та становила 16,5 млн осіб.

Читайте також: Польща спростить працевлаштування українських медиків

  • Кількість зайнятих громадян у віці 15-70 років у неформальному секторі економіки у І півріччі 2019 року скоротилася на 94 тис. осіб та становила 3,5 млн осіб. Питома вага зайнятих у неформальному секторі, серед усього зайнятого населення, зменшилася з 21,8% до 21%.

Де найбільше працюють в «тіні»

  • Серед видів економічної діяльності найбільш поширеною неформальна зайнятість була у сільському, лісовому та рибному господарствах (42%), в оптовій та роздрібній торгівлі, ремонті автотранспортних засобів (18%), а також у будівництві (16%).

  • Найбільш розповсюджена неформальна зайнятість є серед осіб віком від 40 до 49 років (у неформальному секторі за підсумками першого півріччя були зайняті 829,7 тис. громадян).

Що відбувається з безробіттям

  • Рівень безробіття населення (за методологією МОП) у віці 15-70 років в усіх регіонах України скоротився з 8,9% до 8,5% робочої сили.

Де взяти кредит безробітному

  • Протягом січня-вересня 2019 року кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості, збільшилася на 3% та становила 174 тисячі.

Нагадаємо, що у вересні Держцентр зайнятості заявляв, що високий рівень безробіття по Україні зафіксовано в Луганській, Донецькій та Волинській областях.

За результатами другого кварталу в ТОП-10 затребуваних вакансій в найбільших містах України потрапили досить універсальні професії. В більшості випадків шукають бухгалтерів, продавців, водіїв, а не ювелірів або страховиків.