За екс-главу «Укрбуду» Максима Микитася внесли заставу у розмірі 80 млн грн. Про це повідомила прес-секретар САП Ольга Постолюк, пише «Укрінформ».

За словами Постолюк, згідно з умовами запобіжного заходу, Микитась має вдягнути електронний браслет, здати закордонний паспорт і з’являтися до слідчого за першою вимогою.

Читайте також: Стало відомо, хто купив «Укрбуд Девелопмент»

Передісторія

  • 4 жовтня колегія суддів ВАКС обрала Микитасю запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у 5,5 млн грн. Невдовзі за колишнього нардепа внесли заставу і він вийшов на волю.

Читайте також: Ефект «Укрбуду»: що відбувається з великим забудовником і до чого готуватися покупцям квартир

  • Дане рішення суду САП оскаржила у Апеляційній палаті ВАКС. Зрештою суд задовольнив скаргу прокуратури в частині збільшення застави і обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 80 млн грн. Після винесення даного рішення екснардепа було арештовано у залі суду.

Читайте також: Афера з квартирами: Микитасю повідомили про підозру

  • 3 жовтня САП повідомила про підозру екснардепу Микитасю у справі стосовно оборудки з квартирами для працівників Нацгвардії.є

Нагадаємо, попереднім власником «Укрбуд девеломент» був «Базерт Девелопмент Елелпі», який належав екс-нардепу Максиму Микитасю. Кінцевим бенефіціаром компанії була Яна Левенець.

19 вересня гендиректор корпорації «Укрбуд» Олег Майборода повідомив, що Микитась вийшов з будівельного бізнесу. 20 вересня він особисто підтвердив, що продав компанію «Укрбуд Девелопмент».

 Вигідні інвестиції в нерухомість. Обрати об'єкт