Чому пропонують скасувати публікацію

Як відомо, підписані президентом закони або постанови набирають чинності з наступного дня після їх публікації в друкованих виданнях «Голос України» або «Урядовий Кур'єр».

Кабмін запропонував Раді позбутися «дивного архаїзму» та публікувати закони та інші акти на офіційних сайтах, а не на папері, «як і личить в XXI столітті».

Читайте також: Мінцифри за п'ять років хоче перевести 100% адмінпослуг в онлайн

«Тепер документи Кабінету міністрів, включаючи проект Державного бюджету України, будуть публікуватися на Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади. Законопроект незабаром буде переданий у Верховну Раду», — сказано в повідомленні на сайті Кабміну.

Як пояснює уряд, на друк і розповсюдження газети держава недоцільно витрачає фінансові, матеріальні і людські ресурси.

Зазначається, що після прийняття поданого закону Кабмін обговорить з громадянами подальшу долю цих двох друкованих видань.

Дубілет про збої при публікації

За словами Дубілета, ідея скасувати обов'язковий друк виникла у нього кілька тижнів тому. Тоді Рада прийняла закон, на який Кабмін дуже чекав і передбачив під нього комплекс заходів.

«І от, наступного дня, коли закон повинен був вийти в газеті і, таким чином, вступити в силу, ми виявили, що цього не сталося. Чому? Тому що працівники друкарні сказали, що текст не помістився, і вони вирішили перенести його на наступний день!», — розповів Дубілет.

Читайте також: В Україні протестують перепис населення через смартфон

«Цей випадок був непорозумінням (напевно), але взагалі маніпуляції з друкарнями для відтягування набрання чинності законів траплялися в історії України не раз», — додав він.