Що наразі відомо

  • У повідомленні сказано, що холдинг підписав з неназваним інвестфондом угоду, згідно з якою фонд викупить до 100% акцій Ідея Банку у Львові та до 100% ТОВ Нью Фінанс Сервіс зі штаб-квартирою в Києві.

Фонд проведе шеститижневе дослідження компаній і комплексну юридичну експертизу (due diligence). У разі позитивного результату погодить умови транзакції з купівлі, включаючи розмір пакета акцій та частку потенційної угоди.

Читайте також: Розіграш від топ-банків: 50 000 гривень для вкладників

Getin Holding S. A. погодився надати Фонду виключні права на переговори про продаж Ідея Банку і Нью Фінанс Сервіс на період до 1 січня 2020 року.

 Оформити депозит в Ідея Банку з бонусом від «Мінфіну»

Повідомлення підписав голова наглядової ради Ідея Банку Піотр Качмарек. У київському офісі Ідея Банку інформацію поки не коментували.

Як уточнили LIGA.net в НБУ, український регулятор поки не отримував заявок від потенційного інвестора на покупку Ідея Банку.

Коли планують укласти угоду

  • Операція з продажу та власне укладення угоди може відбутися в першому кварталі 2020 року.
  • Як наголошується в повідомленні, лист про наміри купівлі не зобов'язує сторони укладати фінальні договори купівлі-продажу активів.

Що ще відомо

  • Після появи новини про продаж банку акції компанії на Варшавській фондовій біржі (WSE) підскочили на 14,5% до 1,39 злотих.
  • Регулятивний капітал Ідея Банку на 1 жовтня становив 877,5 млн грн ($35 млн).