За яких умов іноземців допустять до купівлі землі

«Комітет підтримав версію законопроекту депутатів. Це означає, що певна відстрочка для іноземців все-таки буде передбачена. Я думаю, що ми в будь-якому випадку знайдемо відповідь. Можливо, іноземці будуть домовлятися з нашими іноземними юридичними компаніями, знаходити іншу форму спілкування», – сказав він.

Читайте також: Іноземців допустять до ринку землі в Україні. Названа умова (відео)

Водночас є багато інших пропозицій від депутатів. Вони пропонують дозволити продаж землі іноземцям поступово.

«Мені здається, що ця дискусія тільки попереду», – сказав Гончарук.

Читайте також: Скільки буде коштувати гектар землі після зняття мораторію (думка експерта)

Раніше повідомлялося

  • Раніше президент Зеленський заявив, що після запуску ринку землі сільгосппризначення її зможуть придбати лише українці або українські компанії.
  • Водночас прем'єр-міністр підтверджував, що покупцями землі можуть бути лише українці або зареєстровані в країні компанії, утім їх бенефіціарами можуть виступати іноземці.
  • При цьому Гончарук заявляв, що уряд готовий обговорити обмеження щодо участі іноземних інвесторів.
  • 26 вересня Кабмін подав у Раду законопроект про внесення змін у деякі законодавчі акти про обіг земель. Ці зміни дозволяють іноземцям купувати землю після заснування української юридичної особи.
  • 18 жовтня комітет ВР з питань аграрної та земельної політики рекомендував парламенту прийняти за основу альтернативний законопроект. Згідно з ним покупців, кінцеві бенефіціари яких іноземці, не будуть допускати до купівлі землі до 1 січня 2024 року.

Читайте також: Земельна реформа: які виникнуть ризики для власників, покупців і держави