Скільки буде коштувати газ у листопаді

Запропоновані ціни на природний газ з ресурсу компанії диференційовані залежно від обсягів закупівлі та умов оплати.

Залежно від цих показників Нафтогаз пропонує газ за ціною 5 861,00 — 6 463,00 грн/тис. куб. м (без ПДВ і витрат на його транспортування магістральними та розподільними трубопроводами).

«Порівняно з цінами на жовтень 2019 року, в листопаді ціни зростуть на 18,4-19,6%», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: З 1 січня ціни на газ для населення будуть ринковими — Нафтогаз

Нагадаємо, що жовтнева ціна на природний газ для населення знизилася на 4,9% порівняно з вереснем і становить 4272,76 грн за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і транспортних витрат).

Причина підвищення ціни

  • Наголошується, що здорожчання зумовлене зростанням цін на газ на європейському ринку, звідки Україна імпортує газ. Так, ціни на газ на європейських хабах з постачанням в листопаді перевищують поточні майже наполовину.

Раніше повідомлялося

  • У листопаді «Нафтогаз України» пред'явить «Газпрому» позовні вимоги на суму 11 млрд дол. як компенсацію за можливе припинення транзиту газу через територію України з 1 січня 2020 року.
  • Так в. о. «Нафтогазу» Юрій Вітренко прокоментував заяву глави «Газпрому» Олексія Міллера про те, що умовою продовження транзитного контракту з Україною є відмова Нафтогазу від виграшу в Стокгольмському арбітражі.