Результати опитування

Більшість опитаних банків впевнені, що попит на кредити з боку малого й середнього бізнесу, а також населення продовжить зростати. Але при цьому банки очікують пом'якшення кредитних стандартів для всіх видів кредитування.

«74% респондентів прогнозують збільшення портфеля корпоративних і роздрібних кредитів. Перспективи відновлення корпоративного кредитування вони оцінили як найвищі за всю історію спостережень з початку 2015 року – баланс відповідей склав 53%», – сказано в повідомленні.

Підібрати персональний кредит онлайн

«Рекордними також були баланси відповідей очікувань припливу депозитів, як підприємств, так і фізичних осіб (53% і 62% відповідно)», – констатують в НБУ.

Читайте також: Бізнес дав прогноз щодо курсу долара та інфляції на 2020 рік (опитування)

Опитані банки прогнозують зростання валютних ризиків у четвертому кварталі й падіння кредитних. Процентний, операційний ризик ліквідності не зміняться.

Підібрати депозит з найбільшою ставкою

На думку банків, зростання кредитування в третьому кварталі було викликане зниженням вартості позик. А окремі банки вказали, що позитивні очікування стали чинниками ослаблення внутрішніх вимог та критеріїв відбору позичальників у споживчому сегменті.

Раніше повідомлялося

  • Президент підписав закон про захист прав споживачів фінпослуг.  Згідно з документом, зокрема, банки зобов'яжуть розкривати інформацію про реальні відсоткові ставки й комісію, яку сплачують одержувачі кредитів.

Довідка

  • Опитування проводилося серед кредитних менеджерів 50 банків, частка яких у загальному обсязі активів банківської системи становить 99%.