На перше місце у бізнесу зараз виходить необхідність сплати податків (до кінця цього тижня). Це змусить експортерів більш активно продавати валюту для закриття своїх гривневих розрахунків з державою, а у імпортерів скоротить можливості щодо її купівлі. В цілому — період бюджетних платежів завжди грає на користь зміцнення нацвалюти.

 +25$ на торговий рахунок від WELTRADE

Фактор нерезидентних операцій з купівлі / продажу ОВДП на вторинному ринку дещо зменшиться, тому що після зарахування клієнтам майже 3 млрд гривень від погашення літніх облігацій — це дозволить іноземцям лише в невеликих обсягах продавати валюту для своїх угод, а в основному — використовувати вже наявну у них гривню. Це знизить їх зацікавленість у валютному міжбанку та перестане бути союзником для гривні сьогодні та завтра.

Фактично «погоду» на торгах сьогодні будуть робити співвідношення попиту і пропозиції по валюті в моменти виходу на міжбанк окремих великих гравців.

При вдалому збігу обставин у Нацбанку буде шанс поповнити резерви принаймні на «чергові» 30 млн доларів щодня у четвер та в п'ятницю у моменти виходу на торги великих продавців долара. Використовувати регулятор буде Matching.

 + 25% до першого депозиту на AMarkets

«Мінфін» очікує на сьогодні коридор по долару у межах 24,55-24,85 гривень з періодичною зміною тренду по курсу при виході на торги великих місцевих клієнтів для фінансування своїх бюджетних платежів та ведення господарської діяльності.

За нашими розрахунками — обсяг операцій буде в межах до $ 200 млн при укладанні до 400-450 угод.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 24,50-24,72 і продаж 24,79-25, 10 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 24,70-24,80 гривень та продаж 24,87-24,93 гривень.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram