Що відомо

  • До призначення главою банку в Україні Ющак чотири роки очолював Альфа-Банк Білорусь, а з квітня 2019 року входив до складу наглядової ради Альфа-Банку Україна.

Це призначення є другим для Рафала Ющака в Україні: у 2008-2010 році він вже працював на локальній позиції голови Правління Першого українського міжнародного банку (ПУМБ).

 Оформити депозит в Альфа-Банку

Велика частина кар'єри Ющака пов'язана з фінансовими установами Польщі, а в 2015 році він був призначений на посаду керуючого директора Альфа-Банку Білорусь, де відповідав за створення і реалізацію стратегії розвитку банку.

«Я дуже радий повернутися в Україну. Сучасний банк – це мобільний банк і він повинен не тільки відповідати, а й випереджати очікування клієнтів. Я впевнений, що незабаром саме Альфа-Банк стане банком першого вибору для українців», — прокоментував Рафал Ющак.

Читайте також: НБУ дозволив Укрсоцбанку приєднатися до Альфа-Банка

Передісторія

  • Іван Світек прийняв рішення покинути Альфа-Банк Україна і Укрсоцбанк в жовтні 2019 року після злиття двох банків, яке відбудеться в жовтні цього року.

  • Чех Іван Світек очолив команду Альфа-Банку Україна в лютому 2017 року, а в лютому 2018 року був призначений головою правління Укрсоцбанку.